Flyplassen i stavanger uis

Per Jorsett 96 År

 1. Skytternytt #1 2020 by Norges Skytterforbund - Issuu
 2. Per jorsett 95 år
 3. Kommentatorlegenden Per Jorsett er død – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan
 4. Per jorsett 96 år fm
 5. NRK-kommentator Per Jorsett er død

Jorsett er en av Idretts-Norges mest dekorerte personer med i alt 22 utmerkelser, de fleste av dem har han fått fra skytterorganisasjoner i Norden. En pris han satte stor pris på var Den internasjonale olympiske komités jubileumspris. Jorsett er den eneste nordmannen som har oppnådd en slik heder. Jorsett skrev også en rekke idrettsbøker, og hans enestående idrettsarkiv, med egne notater, årbøker og klenodier fra et helt århundre ble i 2011 overtatt av Norges Olympiske Museum. Han hadde også en egen idrettskarriere, Jorsett var en ivrig skytter og deltok 25 ganger på Landsskytterstevnet. Hans første jobb var faktisk på Landsskytterstevnet på Os i 1947. – Dette blir debuten for oss begge, sa han da han intervjuet skytterkongen Lars L. Ese.

Skytternytt #1 2020 by Norges Skytterforbund - Issuu

Per Jorsett ble 98 år: Leksikonets siste side Kommentatorlegenden Per Jorsett er gått bort, 98 år gammel. Foto: TEGNING: ROAR HAGEN Hvis tilværelsen er en syklus, er det ikke mange forunt å få oppleve en samlet rundetid på 98 år. Oppdatert 30. januar 2019 Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning Artikkelen er over ett år gammel Dersom man skulle nevne én eneste nordmann som har personifisert det språklige uttrykket om å være et «levende leksikon», ville Per Jorsett ha vært det opplagte valget. Men nå er boken lukket, nesten 100 år etter at «Pjo» kom til verden i Kristiania, 11. mai 1920. Per Jorsett har satt usedvanlig dype spor etter seg, over så lang tid at han fikk betydning for generasjoner av nordmenn. Og han var så heldig at han fikk nyte minnene om alt han hadde opplevd - i og utenfor idrettsverdenen - også da han hadde nådd en alder ikke så mange får med seg. les også Per Jorsett er død 98 år gammel: – Hedersmannen Da Jorsett fylte 96 år, var en VG-reporter på bursdagsvorspiel hos ham på Skøyen, sammen med en annen kommentatorlegende, Arne Scheie.

Per jorsett 95 år

Kommentatorlegenden Per Jorsett er død – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Det ble en oppvisning i idrettshistorie, fra en mann som visste alt om hvor viktig kunnskap og forberedelser er når et budskap skal formidles. les også Per Jorsett feirer 96-årsdagen med en pjolter! Deretter fulgte storinnrykk av barn, barnebarn og tippoldebarn, før jubilanten, ifølge hans egne ord, skulle avslutte feiringen med en liten pjolter når gjestene hadde dratt. Nå er det Per Jorsett som har forlatt oss, og både hans nærmeste og Norges ekstremt idrettsinteresserte befolkning kan se tilbake på utallige minner. Særlig ble Per Jorsett kjent for kommentatorkompaniskapet med Knut Bjørnsen, som varte i 30 år, nærmere bestemt fra 1961 til 1991. Knut Bjørnsen og Per Jorsett hadde et 30 år langt kommentatorfellesskap. Foto: Falch, Knut / SCAN-FOTO Her fikk folket servert kontekst og koloritt av mannen med kronisk stålkontroll på tider, differanser og referanser. Mange journalister, også i dagens internettbaserte verden, har mye å lære av hvilken viktig og mektig valuta rendyrket kunnskap er.

Han var forfatter av en rekke bøker og jubileumsberetninger og hadde en fantastisk samling av idrettslitteratur. Som tiåring skaffet han seg sin første idrettsbok, og interessen for sport, idrett og idrettshistorie beholdt han livet gjennom. Derfor ble han i mange år brukt som medienes store «oppslagsverk». Lurte man på noe og tok en telefon til Jorsett, fikk man alltid hjelp. Jorsett er en av Idretts-Norges mest dekorerte personer med i alt 22 utmerkelser, de fleste av dem har han fått fra skytterorganisasjoner i Norden. Han har også Kongens Fortjenstmedalje for sine 50 år i Bykreditt. Den prisen han selv satte stor pris på var Den internasjonale olympiske komités jubileumspris. Jorsett er den eneste nordmannen som har oppnådd en slik heder. På idrettsgallaen i 2005 ble Jorsett tildelt Hedersprisen sammen med Knut Bjørnsen, en svært populær og fortjent heder.

Per jorsett 96 år fm

Han var klar på det kunne være meningsytringer, men fakta skulle være riktig. Det satte preg på meg som journalist, forteller Scheie som de siste årene pleide å besøke Jorsett sammen med tidligere fotballpresident Per Omdal, Vålerenga-legenden Terje Hellerud og hans bror Jan Hellerud. Ifølge NRK begynte Per Jorsett allerede som niåring – i 1929 – å samle skøyteresultater i en gul notatblokk. Da han senere kommenterte skøytekonkurranser sammen med Knut Bjørnsen (døde for 10 år siden), utmerket han seg med sin suverene evne til å formidle rundetider og løpernes skjemaer – og eventuelle avvik fra dem – lynhurtig. les også Per Jorsett (95) om Eriksens gull: Norge skjønte ikke hvor stort det var Per Jorsetts regneferdigheter var til å stole på. Derfor ble han også benyttet flittig som ekspert av sportsavdelingene i forskjellige avisredaksjoner i flere mannsaldre. Han skrev for idrettsmagasinet Sportsmanden fra 1945. For 15 år siden ble han tildelt Idrettsgallaens hederspris, 12 år etter at han som 72-åring avsluttet samarbeidet med Bjørnsen i kommentatorbuen.

For de andre må vi gjøre litt om på øvelsen. Ellers kan alle øvelser gjennomføres uten å bryte 2-metersregelen. Ved stor pågang, kan vi starte med 4 deltakere en time etter første pulje. På den måten kan vi kurse 8 padlere per helg, men i to separate grupper. Har du eget utstyr, er det best at dete bruker det. Dersom du ikke har utstyr selv, så får du bruke klubbutstyret. Dette utstyret vaskes før og etter bruk, og det blir personlige utstyr gjennom hele kurset. Selve kurset kostet kr. 1 800. - per person. For kr. 2 300, - får dere med medlemsskap og leie av kajakk på alle onsdagspadlingene ut året. Se ellers prisene …. NB! Påmelding skjer ved at man sender en mail til med følgende opplysninger: – Dato på kurshelg – Navn – Fødselsdato – – E-post – Adresse – Låne utstyr? Oppgi størrelse i tørrdrakt og sko – Hvem du eventuelt deltar på kurs sammen med? Etter at klubben har mottatt din påmelding, vil vi bekrefte at du har fått plass og vi vil samtidig be om at kursavgiften betales til 4750 67 44438.

NRK-kommentator Per Jorsett er død

Bassengtrening: Startet opp etter nyttår – mandag kl. 19. 30 – 21. 00, og skulle vart fram til skolenes påskeferie i Nordlysbadet for klubbens medlemmer. Men de måtte avsluttes samtdig med nedstegninga av Norge ellers. Alta Kajakklubb avholder grunnkurs i havpadling 9. -10. mai og 23. -24. mai. Så arrangerer vi veilederkurs 30. – 31. mai. Ved behov prøver vi også å holde grunnkurs ei helg i juni. Til høsten satser vi på et grunnkurs med overnatting, kanskje samtidig med et teknikk-kurs Kursene før sommeren går over to dager og varer fra kl 10 – 18 både lørdag og søndag med utgangspunkt fra vårt klubbhus i båthavna ved Skajaluft.. På grunn av korona-situasjonene vil kursene gjenomføres med noen begrensninger. Det vil likevel være fullverdige, og gjennomførte kurs gir Våttkort. NB! Begrensning på antall deltagere! Vi tar maks 4 kursdeltagere per veileder, og de opptrer fast to og to. For de parene som kommer fra samme husholdning, kan vi tillate kontakt dem imellom. De kan også gjennomføre kameratredning uten begrensinger.

 1. Skytternytt #1 2020 by Norges Skytterforbund - Issuu
 2. Per jorsett 96 år feet
 3. Per jorsett 96 år country
 4. Mira craig kjæreste
 5. Per jorsett 96 år meter
 6. Cecilie Skog, rolf bae | Cecilie Skog skriver bok
 7. Per jorsett 96 år 100
 8. Per jorsett 96 år 4
 9. Tips mot oppblåst mage gravid
 1. Ekte ungarsk gulasjsuppe
Thu, 15 Oct 2020 17:24:08 +0000