Flyplassen i stavanger uis

Apenes Planet Filmene

Menneskehetens siste overlevende bor i de majestetiske ruinene av gamle storbyer. En ubarmhjertig epidemi har utslettet nær sagt alle, kun de med genetisk immunitet har fått en ny sjanse til å gjenreise verdenen slik vi kjenner den. Men menneskene er ikke alene, i skogene utenfor San Francisco har en gruppe intelligente aper bygd opp sitt eget stammesamfunn. Caesar (Andy Serkis), hovedpersonen i Rise of the Planet of the Apes (2011), har tatt lederrollen. Mange år har gått siden Will Rodman (James Franco) oppdro den lille sjimpansen som sin egen sønn. Apene har blitt smartere – mens menneskene i Dawn of the Planet of the Apes ser ut til å ha blitt dummere. Og de to gruppene, som begge lever på kanten av overlevelse, er dømt til å krysse spor før eller siden. Kirk Acevedo, Keri Russell, Jason Clarke, Kodi Smit-McPhee og Enirque Murciano utforsker skogene omkring San Francisco i «Dawn of the Planet of the Apes» når de oppdager noe fremmed. (Foto: 20th Century Fox). ANMELDELSE: Rise of the Planet of the Apes – svimlende action Apene i hovedrollen Malcom (Jason Clarke) leder en ekspedisjon inn i skogene utenfor den vestamerikanske storbyen for å undersøke et forlatt vannkraftverk.

Bergensavisen - Apenes store film

«Rise Of The Planet Of The Apes» var en vellykket reise tilbake til starten på apeplanetuniverset fra filmene på 1960- og 70-tallet. «Dawn Of The Planet Of The Apes» er en enda mørkere reise inn i dyr og mennesker, som forklarer hvordan menneskene endte som apenes fanger. Og dataanimasjonen av de intelligente apene med menneskeøyne er rett og slett imponerende. KONFLIKT Vi møter igjen sjimpansen Caesar som gjorde opprør og forsvant sammen med apene fra forskningslaboratoriet i forrige film. Matt Reeves har tatt over regissørstolen etter Rupert Wyatt, og har skjønt at det er det er apene som er mest interessante. Han har laget en mørk og underholdende actionfilm om hva makt, frykt og kjærlighet kan gjøre med aper og mennesker. Menneskeheten er nesten utslettet av den laboratorieskapte apeinfluensaen. Mange år etter katastrofen krysses deres og apenes veier igjen. Hva gjør Caesar når menneskene trenger inn på hans territorium? De tidligere labfangene advarer mot å stole på menneskene, og Caesars sønn tviler også.

Men en avvisning kan bety krig og tap av liv. Sjimpansen og faren Caesar har en gudfar eller statsleders dilemma. CAESAR RULER Andy Serkis, Gollum i «Ringenes herre», gir Caesar et så uttrykksfullt kroppsspråk gjennom «motion capture» at du tror på og føler med den datagenererte skikkelsen. Toby Kebbell er også god som apen Koba, som lærte lite annet enn hat av menneskene. De intelligente apenes samfunn er fascinerende, med jakt, slåssing og undervisning. Men Caesars handlinger får uante konsekvenser. Filmen har paralleller til Julius Caesars skjebne, men dikter videre og byr på overraskelser. Det bruser av actionscenene, med aper til hest med skytevåpen. Menneskene blir bifigurer, men Jason Clarke gjør en hederlig innsats som uredde Malcolm. Gary Oldman gir ham motstand som kolonilederen. Både mennesker og aper settes på prøve, og valgene deres får store konsekvenser. Den reflekterte historien gjør «Dawn Of The Planet Of The Apes» til en god eventyrfilm og en av de beste «Planet Of The Apes»-filmene.

  • Finn din nærmeste forhandler – Scandinavian Explorer
  • Dawn of the Planet of the Apes « NRK Filmpolitiet - alt om film, spill og tv-serier
  • Hvor lykkelig kan du bli? – Wikipedia
  • Dekkskifte dato 2019
  • Tog fra gjøvik til oslo

Apeplaneten orig. Planet of the Apes Generell informasjon Sjanger Science fiction / Eventyr / Fremtidsfilm Utgivelsesår 1968 USA Lengde 1 t. 52 min.

War for the Planet of the Apes « NRK Filmpolitiet - alt om film, spill og tv-serier

«Wonder Woman»: – Spektakulær, men komplisert De følelsesmessige høydepunktene lurer rundt hvert hjørne, og lille Cornelius, den stumme menneskejenta Nova og den nevrotiske sjarmøren Bad Ape gjør det enda lettere å investere sjelen sin i denne høyst minneverdige opplevelsen. Men dette er også motivert krigsaction av ypperste klasse. Ordspillet fra VGs anmeldelse av den forrige filmen, « Apekalypse Nå! », kommer faktisk enda mer til rette her. Og ikke bare som «Ape-pocalypse Now! »-graffiti i bakgrunnen, men også den psykopatiske obersten, flott spilt av en behersket Woody Harrelson, er en desperat personifisering av General Kurtz' groteske tanker. Det er riktig nok apenes nyanserte kroppsspråk og spesielt Andy Serkis' beste «motion capture»-skuespill hittil som løfter filmen til det enestående. Dette bør være en vekker for det litt sidrumpa Oscar-akademiet for å endelig ta digitalt glasert skuespill seriøst. Serkis fortjener i det minste en nominasjon for sin knallsterke hovedrolle her.

Fri, 16 Oct 2020 18:40:04 +0000