Flyplassen i stavanger uis

Å Leve Med Hiv

  1. Å leve med aids

I mars 2000 fikk Willy Freddy Shanti (57) lungebetennelse. Som ledd i behandlingen ble det tatt en hiv-test. Noe senere fikk han et brev i posten med beskjed om å ta kontakt med poliklinikken på Ullevaal. Shanti dro dit og fikk straks en time med en lege og en sykepleier. Der fikk han nyheten. Hiv-testen var positiv. - Det føltes som om hele verden stoppet. Jeg fikk sjokk, sier Shanti. Han kjente godt til hiv fra før. Tidligere har han jobbet med et hiv-prosjekt for Redd Barna i Uganda. Det gjorde ikke sjokket mindre, når det nå var han det gjaldt. - Legen var rett på sak, og veldig opptatt av at jeg skulle fortelle om hvilke seksuelle kontakter jeg hadde hatt siden 1997. Han måtte ha disse navnene for å vite hvem som kunne være smittet, og som han skulle ta kontakt med. Han sa også at jeg kunne slippe å ta kontakt med dem selv, men jeg følte at det var mitt ansvar, sier Shanti. Han fikk også informasjon om hvor han kunne henvende seg for å få hjelp og støtte. Blant annet ble han anbefalt å kontakte Kirkens Bymisjon og Hiv-Norge.

Å leve med aids

En akutt ørebetennelse er en infeksjon i slimhinnene i mellomøret. Ørebetennelse kan skyldes både virus og bakterier, og opptrer hyppigst i vintermånedene. Disse bakteriene legger seg i øregangen foran trommehinnen, og kan forårsake eksem og betennelse. Det er forskjellige forsvarsmekanismer som øret danner naturlig for å holde dem rene og forhindre mot bakterier og infeksjoner. De beskyttende faktorene er: Kjertler som skiller ut en voksaktig substans, ørevoks eller cerumen. Denne er som oftest kjemisk litt surt slik at bakterier ikke klarer å formere seg. Den klarer også å trekke til seg skitt, døde hudceller og annet avfall. Derfor er ørevoks viktig for øret Øregangen heller svakt nedover fra mellomøret og utover, slik at vann lett kan dreneres ut Informasjon på denne siden Hva er årsaken til ørebetennelse Ørebetennelse oppstår ofte etter en forkjølelse eller en halsbetennelse der virus eller bakterier fra nese eller svelg har kommet opp i mellomøret. Huden i øregangen er veldig følsom, og for noen er det lett at det dannes eksem eller betennelse i øregangen.

I tillegg fikk han praktisk informasjon om videre oppfølging ved poliklinikken. Sykepleieren som deltok på møtet, skulle være kontakten hans videre. Overveldende og vanskelig Etter at han fikk diagnosen, vandret han rundt i byen og forsøkte å summe seg. Hjemme ventet kjæresten. Han visste hva han skulle gjøre, men det var ikke enkelt å vite hvordan han skulle fortelle det. Han måtte også ringe til to ekskjærester, for å informere dem om at han hadde fått hiv, og at de også måtte teste seg. - Det var veldig vanskelig å fortelle det. Det var også overveldende å måtte gjøre dette samtidig som jeg ennå fordøyde nyheten om diagnosen, men jeg måtte jo gjøre det, sier Shanti. Han informerte alle tre samme dag som han selv fikk diagnosen. - Det gikk veldig greit. De var veldig omsorgsfulle og opptatt av at de skulle ta vare på meg. En stund var samholdet mellom oss veldig godt, og damene knyttet også nære vennskapsbånd, sier Shanti. Det viste seg at en av hans tidligere partnere var smittet. Etter en tid tok forholdet mellom Shanti og hans daværende kjæreste slutt.

  1. Å leve med hiv clinic
  2. Tom og jerry tegneserie 2017
  3. Å leve med hiv 2017
  4. Å leve med hiv care
  5. Norges byer størst til minst
  6. Sas bonuspoeng reise 2018
  7. Store navn besøkte Unge Høyres sommerleir - Arendals Tidende
  8. Å leve med hiv guidelines

Over 6000 i Norge lever med hiv. Joakim Tanum (23) fikk beskjeden han fryktet. Hvordan er det å leve med diagnosen som for noen tiår siden gikk under navnet «homsepesten»? Oppdatert 28. november 2018 Oktober 2015. 20 år gamle Joakim er på vei hjem fra skolen da telefonen ringer. Han kjenner ikke nummeret, men har en liten anelse om hva det gjelder. En kort trikketur senere blir Joakim møtt av en kvinnelig sykepleier på Olafiaklinikken i Oslo sentrum. «Du vet hvorfor du er her? », spør hun. Joakim ser alvoret i sykepleierens ansikt. Prøvesvarene har kommet. Joakim klarer ikke å føle noe. Kommersielt samarbeid: Rabattkoder Euroflorist rabattkode Stormberg rabattkoder rabattkode Ellos tilbudskode Eurodel rabattkode

Hvordan og når han selv ble smittet, vet han ikke. - Hjemme har vi et ordtak som sier at når du får en giftig slange i huset, tenker du ikke så mye på hvordan den kom seg inn, men hvordan du skal få den ut, sier Shanti. Et par år senere gikk Shanti igjennom en tøff periode, hvor han blant annet opplevde å bli slått ned på byen, med beskyldninger om at han forsøkte å smitte kvinner med hiv. - Det var en veldig vanskelig tid, og det ble tøft å fungere sosialt. Jeg følte at enkelte forsøkte å stemple meg, og jeg var veldig langt nede, sier Shanti.

Fri, 16 Oct 2020 13:20:03 +0000